Посол США: видобуток сланцевого газу дозволить Україні стати енергетично незалежною

18 Квітня 2013, 22:24

"На додаток до компанії Shell … ми також сподіваємося, що Chevron буде завершувати контракт про розподілу продукції у найближчому майбутньому … Ми вважаємо, що це може допомогти Україні стати самодостатньою та енергетично незалежною", – зазначив посол.

У своєму виступі він також відзначив численні позитивні наслідки від видобутку сланцевого газу для економіки США.

"Для нас сланцевий газ приносить нові робочі місця, нижчі ціни на природний газ, нижчі ціни на електроенергію, а також збільшення доходів у федеральний, місцевий та інші бюджети", – зауважив Теффт.

Крім цього, за словами посла США, тривалі низькі ціни на природний газ перетворюють США у вкрай привабливу країну з точки хору інвестицій. Це, зокрема, стосується різноманітних хімічних та інших індустріальних підприємств, які, потребуючи доступу до великих обсягів природного газу, приходять на ринок країни.

Нагадаємо, 24 січня у Давосі було підписано угоду між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці в Харківській і Донецькій областях.

Shell заявляла, що видобуток нетрадиційного газу на території Харківської та Донецької областей не спричинить забруднення ґрунтових вод.

Згодом віце-президент компанії Shell в Україні Грехем Тайлі заявив, що видобуток газу не розпочнеться доти, доки не будуть проведені екологічні дослідження.