Яценюк обіцяє розблокувати Раду, аби проголосувати за відставку уряду

18 Квітня 2013, 18:55

"Питання відставки уряду розглядатиметься за будь-яких обставин", – заявив Яценюк.

Він підкреслив, що лідери фракцій зберуться у спікера Володимира Рибака і вимагатимуть переголосування щодо законопроектів, прийнятим з порушенням норми про персональне голосування.

"Я думаю, що ми завтра цього доб'ємося, але у нас завтра більш важливе питання – відставка Кабінету міністрів, і ми обов'язково розглянемо за повною процедурою питання відставки Кабінету міністрів України", – сказав він.

Щодо вимоги персонального голосування Яценюк також зазначив, що спікер Рибак відмовився сьогодні вранці ставити на переголосування законопроекти, прийняті, за інформацією опозиції, за участю "кнопкодавів".

"Тому ми зараз змінюємо тактику. Якщо він не чує одного депутата, то тоді буде слухати 170 з гаком депутатів від опозиції, які відразу будуть підходити до трибуни. Це нововведення в нашій тактиці", – розповів Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні депутати-опозиціонери заблокували трибуну парламенту після того ,як спікер Володимир Рибак відмовився ставити на переголосування два законопроекти, під час прийняття котрих були зафіксовані факти неперсонального голосування

Бісля блокування голова ВР закрив засідання Ради.