Регіонали знову провалили вибори у Києві

16 Квітня 2013, 14:07

Зокрема, законопроект не підтримав жодний депутат фракції Партії регіонів. 

За нього проголосували 93 депутати фракції "Батьківщина", 34 – "Свобода", 39 –  УДАР, 20 – КПУ та 14 позафракційних депутатів.

Проект постанови передбачав призначення позачергових виборів Київського міського голови та  депутатів Київської міської ради на неділю, наступну після спливу 60-денного строку з дня набрання чинності цією постановою. Ця постанова мала б набрати чинності з дня її опублікування.

Нагадаємо, 2 квітня Верховна Рада провалила голосування за призначення чергових виборів мера Києва і депутатів Київради. Проект постанови № 1030 про призначення дати виборів на 2 червня в другому читанні і в цілому підтримало лише 209 нардепів.

Партія регіонів заявляє, що не голосуватиме за призначення виборів у Києві до оголошення рішення Конституційного Суду з цього питання.

11 квітня Конституційний Суд перейшов до закритої частини розгляду подання 48 народних депутатів від Партії регіонів про вибори в Києві. 

В опозиції отримали інсайдерську інформацію, що КС прийме "компромісне" рішення – запропонує провести вибори мера Києва у серпні, а вибори Київради в інший час.

Раніше в опозиції заявляли, що КС "отримав вказівку" перенести вибори у Києві на 2015 рік.