З газети Ахметова масово звільняються журналісти

11 Квітня 2013, 16:12

За його словам, журналісти перейшли в новий проект колишнього головного редактора "Сегодня" Ігоря Гужви – газету "Вести", яка має з'явитися вже в квітні.

"(У редакції «Сегодня» – ред.) залишилися тільки розділ "Спорт", рекламний відділ, сайт і Олесь Бузина", – сказав співрозмовник видання.

Співрозмовник медіа-таблоїду «Дуся» підтвердив, що  з «Сегодня» звільнились половина працівників відділу «Україна», практично весь склад розділу «Київ», більшість з розділу «Культура».

«Залишився «Спорт», фотослужби, дизайнери і технічні розділи, а також розділ «Твое». Загалом, в новій редакції знайомитися практично ні з ким – все вже знайомі», – сказала співрозмовник таблоїду.

«Основний кістяк керівного складу газети звільнився ще в березні, але з тих пір ішло по кілька співробітників щотижня. Ми, власне, так і планували. І причина, як багато хто каже, зовсім не в Вадимі  Денисенку (Директор контенту холдингу "Сегодня Мультимедиа" – ред.) – ми просто всі хотіли продовжити роботу з Ігорем Анатолійовичем (Гужвою – ред.)», – сказав співрозмовник таблоїду.

Нагадаємо, у січні 2012 року наглядова рада видавничого холдингу "Сегодня Мультимедиа" за результатами службової перевірки оголосила, що Ігор Гужва звільнений з поста головного редактора газети "Сегодня" у зв'язку з його незгодою з підходами наглядової ради щодо подальшого розвитку компанії. Сам Гужва назвав причиною свого звільнення опір спробам запровадити цензуру в виданні.

Журналіст оскаржував своє звільнення у судах: у березні Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив у задоволенні касаційної скарги на рішення  Солом'янського районного суду про відмову в задоволенні позову Ігоря Гужви до видавця газети – ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа».

У березні 2013 року Державна реєстраційна служба зареєструвала друковане видання «Вести» , яким керуватиме Ігор Гужва. Засновник видання, відповідно до офіційної інформації, ТОВ «Вісті мас-медіа».