У Пшонки відмовились розглядати обмеження участі депутатів у засіданнях Кабміну

9 Квітня 2013, 19:20

«Генпрокуратура, фактично, порадила депутатам звертатися до уряду за дозволом брати участь у засіданнях кабінету міністрів, хоча саме уряд і обмежив постановою участь депутатів у своїх засіданнях», – заявили в УДАРі.

«Відповідно до закону,  перевіряти відповідність нормативно-правових актів вимогам Конституції та законів України, а при виявленні порушень  –  вносити подання з вимогою скасування акту має Генпрокуратура. Проте, Генеральна прокуратура вирішила, що це не її компетенція, а компетенція органу, який ухвалив незаконний акт», – сказав Карпунцов.

Депутат також висловив переконання, що ситуація, «коли Генпрокуратура заявляє про свою некомпетентність, а перекладає відповідальність на уряд вказує на те, що керівництво держави робить все, щоб нівелювати роль парламенту в Україні».

Нагадаємо, наприкінці лютого  на розширеному засідання уряду за участю президента Віктора Януковича виник скандал між прем'єр-міністром Миколою Азаровим та депутатами від опозиції  

Після цього Кабмін затвердив постанову, яка дозволяє участь депутатів у засіданні уряду лише за погодженням із прем'єр-міністром.