Попов закликає киян вийти на суботник у робочий день

8 Квітня 2013, 18:19

«Крім традиційного двомісячника з благоустрою, який проводять комунальні служби міста, ми організуємо другу Київську толоку. Це давня прекрасна традиція – навесні разом наводити лад у місті, і в Києві вона успішно відроджується», – сказав Попов під час наради 8 квітня.

Він нагадав, що минулого року, коли столична влада організувала першу Київську толоку, до заходу долучилися близько 25 тисяч киян. «Ми закликаємо приєднатися до толоки підприємців та організувати прибирання територій навколо своїх підприємств та установ. Ми пропонуємо представникам політичних партій, які декларують стурбованість станом благоустрою міста та умовами життя киян, також приєднатися до цього заходу й продемонструвати свою небайдужість та любов до міста», – додав Олександр Попов.

Також голова КМДА вказав, що столична влада чекає на активі участь у толоці громадських організації, представлені в Громадській раді при КМДА, а також на  допомогу від органів самоорганізації населення, ОСББ, ЖБК та інших.

«Кожен киянин може долучитися до толоки – висадити квіти на прибудинковій території, прибрати на своєму подвір’ї або в сусідньому парку. Наші комунальні служби готові допомоги всім охочим та забезпечити необхідним інвентарем тих, хто забажає особисто взяти участь у прибиранні міста», – сказав Попов.

Як зауважив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовой, толоку спершу планували провести минулої суботи, 6 квітня. Однак, у зв’язку зі складною погодною ситуацією, дату великого загальноміського прибирання вирішили змінити на 13 квітня.   Другий суботник у місті заплановано провести 20 квітня  – на  День довкілля.

Нагадаємо, 13 квітня мешканці столиці та Київської області відпрацьовуватимуть робочий день 25 березня, який було оголошено вихідним через сніговий колапс.