Президент ПАРЄ закликає владу України швидко знайти рішення у справі Тимошенко

8 Квітня 2013, 13:19

«Під час мого недавнього візиту в Україну я мав довгу розмову з президентом Януковичем, коли я ще раз висловив свою позицію і позицію Парламентської Асамблеї, що проблему ув’язнення колишніх членів уряду необхідно швидко вирішити», – сказав Міньйон.

«Я радий, що це повідомлення почули, і я сподіваюся, що вчорашнє помилування є явною ознакою перелому в підході української влади до вирішення цих справ, який розглядається ПАРЄ як такий, що пов'язаний з застосуванням вибіркового правосуддя.

Тепер я закликаю владу швидко знайти рішення для показової справи колишнього прем’єр-міністр Юлії Тимошенко, яке б відповідало принципам Ради Європи, і реформувати правову систему таким чином, щоб такі випадки не повторювались», – додав президент ПАРЄ.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович 7 квітня підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

Європейські лідери та голови зовнішньополітичних відомств країн Європи привітали указ президента Віктора Януковича про помилування екс-міністра Юрія Луценка, наголосивши, що таке рішення наближає Україну до асоціації з ЄС.

Читайте також: Казус Луценка: анатомія ув’язнення та «милості».Забуті або непомічені загадки процесу від затримання до звільнення