Арбузов вирішив створити комфортні умови для підприємців

5 Квітня 2013, 16:57

«Я абсолютно переконаний, що уряд повинен зменшити кількість адміністративних перепон і створити комфортні умови для роботи підприємців. Значною мірою цього можна досягти шляхом зменшення кількості процедур та витрат часу на адміністрування податків. Міністерство доходів і зборів тільки почало працювати, але в плані податкової та митної політики вже реалізовані важливі ініціативи, які сьогодні дають результати», – вважає Арбузов.

У зв'язку з цим, перший віце-прем'єр констатував популярність цифрових сервісів. За його словами, на сьогоднішній день безкоштовно видано 150 тис. сертифікатів цифрового підпису. 

Арбузов також позитивно оцінив об'єднання податкової та митної служби.

«Об'єднання фіскальних органів дозволило поширити успішний досвід податкової служби на митну сферу. Так, тільки в столичному регіоні половина імпортерів зараз декларує товари в електронній формі. Також поширений на митну сферу інтерактивний сервіс «Пульс податкової», який у минулому році добре себе зарекомендував», – відзначає він.

Урядовець також заявив, що процес лібералізації вітчизняного податкового законодавства, зокрема, у напрямі зниження податкового навантаження з ПДВ, триватиме. Крім того, уряд планує впровадити систему митного контролю, засновану на результатах аналізу ризиків та митного пост-аудиту. Арбузов вважає, щорезультатом таких дій повинно стати скорочення в чотири рази кількості відкликів товарів і транспортних засобів.

Читайте також Азаров і Арбузов: різниця у формі і тотожність у змісті

Нагадаємо, 24 грудня президент Віктор Янукович призначив на посаду першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, який до призначення обіймав посаду голови Національного банку.

Як відомо, експерти вважають, що Арбузов у своїх реформах наслідує білоруську модель економіки.

Читайте також: Слідами Лукашенки