У Азарова покращили план приватизації рішенням продати ще шести обленерго

5 Квітня 2013, 11:55

Йдеться про розміщення пакетів акцій акціонерних компаній «Тернопільобленерго» «Запоріжжяобленерго», «Харківобленерго», «Хмельницькобленерго», «Черкасиобленерго», «Миколаївобленерго». Відзначимо, що на початку квітня голова Фонду державного майна Олександр Рябченко повідомив, що ФДМУ планував виставити на біржу 5% пакетів "Харків-", "Миколаїв-" і "Хмельницькобленерго".

Контрольні пакети акцій цих обленерго (від 60% і вище), що залишилися, будуть виставлені на конкурсні торги.

Держава володіє 65,001% акцій "Харківобленерго", 70,0089% акцій "Хмельницькобленерго" і 70% акцій "Миколаївобленерго". Пакети акцій ще двох енергозабезпечуючих компаній – "Запоріжжяобленерго" і "Тернопільобленерго", в яких державі належить 60,2475% і 50,999% відповідно, буде повністю реалізовано через конкурс. 

За словами Рябченка, через біржові торги також буде проведено продаж акцій "Черкасиобленерго", в якому держава безпосередньо володіє 46% акцій, а ще 25% акцій підприємств належать підконтрольному державі ЗАТ "УКРЕСКО".

Як повідомлялося, Фонд держмайна продасть енергогенеруючі та енергопостачальні активи без збереження їх блокуючих пакетів в держвласності. Участь в приватизації обленерго цікавить насамперед діючих великих акціонерів.

У лютому росіяни купили "Київобленерго" та "Рівнеобленерго" за $ 113 млн.

Позначки: