Яценюк запевняє, що після “чорної” Ради регіоналів Україна повстане

4 Квітня 2013, 14:28

«Влада штовхає опозицію і народ України на радикальний сценарій. Тільки засобами парламентської боротьби сьогодні не захистити українську Конституцію, державу і народ. Ми розпочали акцію «Вставай, Україно!». І після сьогоднішніх спроб незаконного захоплення влади, Україна таки повстане», – сказав Яценюк

«Це акція не опозиції – це акція народу України по захисту своїх прав», – додав він.

Яценюк додав, що Генеральна прокуратура зобов’язана порушити кримінальну справу через засідання більшості поза Радою.  «Дії, організатором яких виступив президент Янукович, виконавцями яких виступив так званий голова Верховної Ради Рибак і 182 депутати, підпадають під дію статті 109 Кримінального кодексу України: незаконне захоплення влади та посягання на конституційний лад. Санкція за цю статтю передбачає 10 років тюрми, а не 5 років перебування в парламенті».

Нагадаємо, раніше під час зборів лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що опозиція вирішила скоригувати графік акції "Вставай, Україно" та провести акцію у столиці, заплановану на травень, 6 квітня.

Депутати від фракції ПР, Комуністичної партії і частина позафракційних депутатів сьогодні проводять  "засідання Ради" під головуванням глави Ради Володимира Рибака на вул. Банковій, 6/8.  На зборах, за твердженням провладної більшості, було зареєстровано 244 депутатів. Водночас, за інформацією опозиції і джерел у Партії регіонів, у засіданні «чорної» Ради  беруть участь не 240, а 168 депутатів.

Опозиція провела своє засідання у сесійній залі  ВР. Опозиція закликала  спікера ВР Володимира Рибака повернутися до сесійної зали і проводити засідання

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк порівняв засідання більшості під головуванням Рибака з ГКЧП