Луценко просить суд визнати, що святкування Дня міліції не є злочином

3 Квітня 2013, 12:00

«Скасуйте святкування Дня міліції як злочин. Це плювок в обличчя міліціонерів. Чому економія коштів стосується не Межигір’я, не СБУ, а одного дня в рік, коли міліціонер відчуває, що він хоч щось значить», – сказав Луценко, додавши, що в даному випадку «заручником бажання «розібратися» з Луценком стало МВС, якого позбавили свята».

Крім того, екс-міністр додав, що визнає свою провину, якщо Вищий спецсуд наведе конкретні посилання на слова свідків і докази.  «Якщо у вашому вироку будуть наведені не прописані із ГПУ ніким не доведені докази, а конкретні посилання на конкретних свідків і документи – я його визнаю. Якщо ж ви помітите процесуальні порушення, я буду вам вдячний, що Україна не отримає ганьбу і необхідності виплати премій мені», – сказав Луценко, зазначивши, що у такому випадку виграє справу у Європейському суді з прав людини.

«Я просив, щоби це рішення було об’єктивним. Воно має бути або виправдальним, або скасованим. Однак якщо і ця судова інстанція (Вищий спеціалізований суд – ред.) закриє очі на свідчення Луценка, то це означає, що в Україні потрібно закрити всі цирки», – резюмував Луценко.

Наразі в засіданні оголошено перерву до 12:30

Нагадаємо, Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ почав розгляд касаційної скарги на вирок колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку за зловживання службовим становищем 2 квітня.

У лютому 2012 році Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна, зобов'язавши відшкодувати МВС 642 тис. гривень збитків, нанесених внаслідок святкування Дня міліції в Палаці "Україна".

Захист екс-міністра намагався оскаржити вирок своєму підзахисному в Апеляційниому суді Києва. Однак суд у середині травня відмовив у задоволенні цієї апеляції.