Правоохоронці нарахували у мітингах під Радою 4 тис осіб

2 Квітня 2013, 20:55

Правоохоронці зазначили, що загалом заявлена ​​кількість учасників заходів склала близько 20 тис людей. У той же час, за їх даними, всього в масових заходах взяли участь понад 4 тис громадян.

"До охорони громадського порядку згідно з розрахунком сил і засобів залучалося 700 співробітників органів внутрішніх справ. Правоохоронці провели розмежування місць перебування учасників обох мітингів, щоб таким чином не допустити можливих зіткнень між прихильниками полярних політичних сил", – зазначили у відомстві.

У столичній міліції запевнили, що й надалі будуть діяти виключно в рамках правового поля і способами, передбаченими законодавством.

Також правоохоронці звернулися до організаторів заходів з проханням "і в майбутньому чітко дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів і демонстрацій, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій і не підбурювати мітингувальників до силових конфліктів з правоохоронцями, а навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку ".

Як повідомлялося, сьогодні біля парламенту відбувся мітинг від опозиції, на якому протестувальники вимагали призначити вибори мера у місті Києві.

Неподалік відбувався альтернативний мітинг, організований Партією регіонів за європейську інтеграцію

Нагадаємо, Київська міська держадміністрація отримала 12 заявок на проведення 2 квітня акцій у центральній частині Києва за участю в них 28 тисяч осіб, зокрема 15 тисяч – від опозиції, 3 тисячі – від Партії регіонів, 10 тисяч – інших партій і організацій.