Регіонали знову заговорили про перевибори Ради

2 Квітня 2013, 18:27

"Рада в цьому складі непрацездатна. Частина депутатів шукають будь-який привід, щоб блокувати роботу парламенту, незважаючи на домовленість. І, можливо, нам треба обирати не хуліганів за партійними списками, які бігають тут, залою, а, можливо, треба обирати за мажоритарними округами, які безпосередньо були б підзвітні своїм виборцям ", – заявив він на брифінгу в парламенті, підкресливши, що висловлює власну думку.

Єфремов також відзначив, що це питання в парламенті пропустити неможливо.

"Напевно, мав рацію попередній парламент, який прийняв рішення про референдум, і через референдум безпосередньо звернувшись до народу, можна це питання провести", – додав лідер фракції Партії регіонів.

Нагадаємо, в лютому під час блокування роботи парламенту у фракції "Батьківщина" заявили про намір ініціювати дострокові парламентські й президентські вибори.

Водночас, за інформацією ЗМІ, тоді ж керівництві Партії регіонів втратили надію на позитивний результат переговорів щодо розблокування Ради і почали підготовку до позачергових парламентських виборів.

Як відомо, після провального голосування за проект постанови про призначення виборів у Києві, народні депутати від опозиції заблокували президію та трибуну Верховної Ради. Їх колеги з Партії регіонів, натомість, пішли із сесійної зали.

Раніше, 21 березня, Верховна Рада прийняла проект постанови про вибори у Києві в першому читанні.

У Партії регіонів заявляють, що фракція ПР очікуватиме рішення КС у питанні проведення виборів в Києві. За його словами, ПР має намір ухвалити в цілому постанову про дату виборів тільки після рішення КС.

В опозиції заявляють, що Конституційний Суд "отримав вказівку" перенести вибори у Києві на 2015 рік.