Луценко вимагає “неакваріумних умов” під час розгляду касації

2 Квітня 2013, 10:57

Так, Луценко вимагав від суду забезпечити йому "неакваріумні умови" під час розгляду касації. Пояснюючи своє прохання, Луценко зазначив, що має проблеми зі слухом, тому не має змоги через скляну огорожу чути своїх захисників і брати участь в судовому засіданні безпосередньо.

Апелюючи до суду, Луценко наголосив, що «у  Європі суспільство бачило вбивцю Брейвіка, з якого в залі суду зняли наручники і він сидів поруч зі своїми захисниками».

Дружина і захисник екс-міністра, Ірина Луценко, також попросила випустити чоловіка зі «скляної клітки», аби він міг повноцінно брати участь в судовому процесі.

Суд, порадившись на місці, відмовив захисникам у задоволенні клопотання. Оскільки чинним законодавством такої можливості не передбачено.

Водночас, судді пообіцяли надати захисникам та Луценкові змогу спілкуватися безперешкодно.

Як відомо, Вищий спеціалізований суд України з цивільних та кримінальних справ  2 квітня розгляне касаційну скаргу Луценка на вирок, за яким він відбуває чотирирічний термін у в'язниці за звинуваченням у службових зловживаннях.  Раніше інший адвокат Луценка Олексій Баганець заявив, що його підзахисного  буде звільнено з-під варти за рішенням суду касаційної інстанції.

Президент Віктор Янукович заявив, що розгляне питання про помилування Юрія Луценка після розгляду касаційної скарги екс-міністра.