Черкаські опозиціонери порахували, що на будівництві вертодрому під Каневом відмили через пісок 4 млн

1 Квітня 2013, 15:30

"На пісок, який видобував на місцевому кар'єрі підрядник – київське товариство з обмеженою відповідальністю "Льодові арени" – було виділено 6 мільйонів гривень. Водночас, за документами підприємства "Райтеплокомуненергія", якому належить кар'єр, на видобуток піску було використано лише 2 мільйони гривень. За офіційною проектною документацією, на будівництві використали 150 тисяч кубометрів піску. Списали 6 мільйонів. Разом із тим, офіційно з кар'єру взяли лише 53 тисячі кубів на 2 млн грн. Генпідрядник каже, що з субпідрядниками розрахувалися. То куди ж ділися 4 мільйони?" – дивується депутат Канівської районної ради від партії "Фронт змін" Микола Фесенко.

За його словами, бюджет сільради недорахувався одного мільйона гривень, бюджет райради – 800 тисяч, державний бюджет – ще мільйона.

"Я звернувся до обласної прокуратури з проханням порушити справу й знайти вкрадені у держави гроші, Справу порушено. Чекаємо на результати", –  розповів опозиціонер.

Як повідомлялось, у берзні міністр інфраструктури Володимир Козак запевняв, що вертодром під Каневом побудований і відкритий для тих, хто може літати. До цього, 10 березня групу народних депутатів від опозиції не пустили на територію вертолітного майданчика, який огородили колючим дротом. Охорона об'єкта мотивувала своє рішення тим, що вертодром є приватною власністю.

Нагадаємо, вертолітний майданчик, розрахований на 10 гвинтокрилів, був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, а у березні минулого року було прийнято рішення про виділення ще 27 мільйонів гривень з бюджету на впорядкування його території та укріплення берегової лінії.

У липні 2012 року Міністерство інфраструктури пояснило затримку з введенням в експлуатацію вертолітного майданчика в селі Пекарі (Канівський район, Черкаська область) біля Шевченківського національного заповідника відсутністю заявки на її реєстрацію в Державному реєстрі цивільних аеродромів (вертодромів) України.

Урочисте відкриття вертолітного майданчика у Каневі з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів на годину відбулось 19 вересня 2011 року. Прес-служба Кабміну заявляла, що вертолітний майданчик будується для економії часу гостей Євро-2012, які захочуть відвідати могилу Кобзаря.

А тодішній заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що вертолітний майданчик на Тарасовій горі потрібний для паломництва сюди багатих людей і туристів.