Матіос переконана, що українці мають незнищенний ген демократії

29 Березня 2013, 12:59

«Я у всіх своїх інтерв’ю німецьким та австрійським журналістам казала і кажу, що я дуже хочу, щоби в очах Європи та цивілізованого світу Україна не асоціювалася з режимом Януковича. Цей режим, цей покруч державного життя має бути усунений, повалений. Європа мусить допомагати Україні в цьому»,  – відзначила Матіос.

Окрім того, народний депутат порадила Європі не забувати, що постгеноцидне, посттоталітарне суспільство важче і довше долає шлях до суспільства громадянського.

«Через дії і злочини тих, хто кермує державою, Європа повинна карати не громадян, а владу – закриттям віз, банківських рахунків… я не знаю, який вид покари, який вид батога до влади має вибрати Європа. Не мені підказувати ці речі. Вони чудово поінформовані, хто і як здійснює у нас правосуддя, хто і як застосовує важелі помсти, хто і як перекриває кисень демократії, свободам і правам людини. Треба розмежувати суспільство та дії влади», – зазначила вона.

На її думку, це варто розуміти тим європейським чиновникам, терпець яких добігає кінця від дій української влади.

«Але в основі своїй, у суті своїй – Україна, її громадяни таки мають незнищенний ген демократії. Гени так просто не щезають. Це, знаєте, як тривка любов. Вона може причаїтися, але не щезнути, не зникнути», – сказала вона. 

Як повідомлялось, на думку Матіос,не всі регіонали дослухаються до ослаблих диригентів з ПР.

Нагадаємо, наприкінці 2012 року письменниця Марія Матіос звернулася з відкритим листом до генерального прокурора Віктора Пшонки. У листі письменниця заявила про початок політичного переслідування з боку правоохоронних органів, зокрема міліції.

У відповідь столична міліція стверджувала, що діє лише у рамках своїх повноважень, виконуючи доручення Генпрокуратури.

Позначки: