Вантажівкам заборонили в’їзд у Київ

27 Березня 2013, 10:46

Заборона в’їзду діятиме в денний час, коли на повну потужність працюватиме снігоприбиральна техніка.

У КМДА запевняють, що такі заходи дозволять розвантажити трафік на автошляхах столиці та сприятимуть безперешкодному вивезенню снігу, оскільки рух великогабаритного транспорту в погодних умовах, що склалися, значно ускладнює роботу дорожніх служб і створює ряд проблем для всіх учасників руху.

Також, зважаючи на складні погодні умови та стан автомобільних доріг, міська влада рекомендує водіям утриматись від поїздок містом власним авто та скористатися послугами громадського транспорту, роботу якого сьогодні повністю відновлено.

Тим часом, прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду 27 березня заявив, що що повністю заборонити в’їзд вантажного транспорту у столицю неможливо.

"Також хочу відповісти окремим критикам, які вимагають взагалі заборонити в'їзд в столицю для фур. Треба розуміти, що в Київ щодоби завозяться десятки тисяч тон вантажів, товарів першої необхідності, продуктів харчування та інше. Повністю закрити доступ фурам немислимо, оскільки це унеможливить постачання багатомільйонного міста. Отже, потрібні нові логістичні схеми", – пояснив Азаров.

Як повідомлялось, сьогодні станом на 08:30 середи рівень заторів на дорогах Києва сягав восьми балів з 10.

Нагадаємо, у КМДА прогнозували, що затори на дорогах столиці триватимуть ще два-три дні.