У Києві рухівці вшанували пам’ять Чорновола

26 Березня 2013, 07:25

Згідно із повідомленням, рухівці поклали квіти до пам’ятника Чорноволу на вул. Грушевського у Києві, могили на Байковому цвинтарі та до пам’ятного хреста на місці загибелі, неподалік Борисполя. 

Як повідомлялося, 25 березня, у день 14-ї річниці загибелі колишнього лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола, поминальні віча пройшли в Івано-Франківську та Луцьку.

Як відомо, В’ячеслав Чорновіл загинув  в автомобільній катастрофі 25 березня 1999 року .

У червні 2010 року прокуратура Києва здійснила ексгумацію тіла Чорновола для повторної комісійної судово-медичної експертизи. Експертиза проводилася на прохання родичів загиблого й була необхідна для усунення протиріч у доказовій базі під час розслідування кримінальної справи, тобто для з’ясування характеру отримання тілесних ушкоджень і встановлення причин смерті лідера НРУ.

У серпні 2011 року експертиза з’ясувала, що він загинув унаслідок травм, отриманих у ДТП.

За словами прокурора Києва Анатолія Мельника, водій "КамАЗу" Володимир Куделя порушив Правила дорожнього руху – "виконував поворот у невстановленому місці, що й призвело до аварії".

Бориспільський районний суд Київської області відхилив клопотання про закриття кримінальної справи щодо загибелі  Чорновола у зв’язку з закінченням терміну давності.