З потяга, який застряг під Києвом, пасажирів висадили посеред засніженого поля

25 Березня 2013, 08:05

З проханням про допомогу до журналістів звернулася жінка, яка загубила сина. Він мав повернутися додому потягом Луганськ-Київ. Натомість шість годин цей поїзд стояв у полі.

"Він повинен був приїхати на Київ-Пасажирський залізничний вокзал, ось зараз близько чотирьох, а там вони ще стоять. Я сказала, сиди, не чіпай. Деякі люди добиралися самі електричками, а йому тільки 15 років і Київ він не знає, я боюся просто, що він може загубитися", – бідкалася Галина.

На залізничному вокзалі було спекотно. Бунтівний 15 тисячний натовп штурмував віконця довідки. Одні не могли зустріти родичів, інші – виїхати з міста. Потяги в усі напрямки затримувалися на 6-8 годин.

"Київ – столиця України, мільйони людей живуть, мільйони гостей – і один номер довідника! Що це таке", – скаржилися люди.

Єдиною довідкою було сарафанне радіо, яким Галина отримала нову погану звістку від сина. Замість допомоги провідники просто вигнали людей із потяга посеред поля. Провідник наказав всім вийти та порадив шукати електричку на Київ.

Журналісти виїхали на місце події. На засніжених трасах за столицею за час дороги побачили єдиний грейдер, та й той лежав у кюветі. Затори на десятки кілометрів у напрямку Одеси, Варшави, Житомира і Борисполя стали пасткою для водіїв та їхніх пасажирів.

Транспортний колапс у столиці фактично полишив людей на самопорятунок. Кожен вибирався як міг. А дехто не вибрався й досі. Врешті хлопчика знайшли на автовокзалі.

Змерзлий, голодний, із мокрими ногами і новим гірким досвідом про українську реальність.

Як повідомлялось, увечері, 24 березня потяг Інтерсіті + сполученням Харків-Київ зламався недалеко від Полтави. Згодом Hyundai дотягли до Полтави, де всі пасажири вийшли з поїзда і намагалися зігрітися в будівлі вокзалу.

Нагадаємо, раніше Південно-Західна залізниця запевняла, що відправлення поїздів зі станції Київ-Пасажирський буде проходити з затримкою до двох годин.