Кортеж Азарова застряг у заметі під час перевірки роботи комунальників

24 Березня 2013, 19:31

Як відзначили у прес-службі уряду,  "глава уряду оцінив ситуацію дійсно, як вона є: машина прем’єр-міністра не змогла проїхати з правого на лівий берег Дарницьким мостом, оскільки сніг не був прибраний, кілька разів на другорядних вулицях довелося долати кучугури, тягучки, допомагати проїхати «швидкій допомозі»".

Значиться, що Микола Азаров сьогодні особисто інспектував, як організовано виконання указу президента про здійснення невідкладних надзвичайних заходів щодо подолання наслідків безпрецедентних снігопадів в Україні.

Зокрема,  глава уряду об’їхав Києво-Святошинський і Обухівський райони області, Голосіївський, Дарницький, Подільський і Печерський райони столиці. "Він побачив реальну ситуацію як на автошляхах загального користування, так і на міських вулицях, прибудинкових проїздах. Микола Азаров побував на підстанції швидкої допомоги дитячої лікарні, в супермаркеті у спальному районі, спілкувався з киянами на вулицях, біля станцій метро", – йдеться у повідомленні.

На підстанції швидкої допомоги Миколі Азарову розповіли, що на деякі виклики бригадам доводиться добиратися пішки, проте всі виклики виконуються.

В супермаркеті Азаров звернув увагу на нестачу молочних продуктів і підвищений попит на хліб, який все-таки постачають, але швидко розбирають покупці.

Прем’єр-міністр відзначив, що в Києві і області склалась дійсно надзвичайна ситуація. "Об’єктивно ситуація дуже важка.  Потрібні додаткові сили і засоби, в тому числі додаткові фінансові ресурси. Оперативний штаб з надзвичайних ситуацій визначить необхідні рішення, і уряд їх прийме. Також ми будемо займатися організацією ритмічного постачання молочних продуктів, хліба тощо. Медикам хочу подякувати за самовіддану роботу у вкрай складних умовах. Всі зусилля ми спрямуємо на те, щоб люди вчасно отримували допомогу. Водночас прошу всіх громадян з розумінням і відповідальністю поставитися до того, що ситуація надзвичайна, і кожному, хто може, треба посильно взяти участь у ліквідації її наслідків. Я бачив, як багато людей уже зорганізувалися на розчищення своїх прибудинкових територій та проїздів. Це дуже добре, спасибі небайдужим громадянам", –  заявив Микола Азаров.

Також він  зазначив, що головне завдання на найближчі дні, коли за прогнозом негода буде продовжуватись – розчищати другорядні вулиці, прибудинкові проїзди, звільняти проїжджу частину від припаркованих автомобілів, організувати вивіз сміття і вивозити сніг з міста.

Як повідомлялося, 23 березня, у зв’язку з ускладненням погодних умов  у Києві було оголошено надзвичайну ситуацію.

25 березня у Києві та області оголошено вихідним днем для працівників бюджетної сфери, окрім медичних установ та структур, що задіяні у подоланні наслідків негоди.