В Азарова переконують, що й не думали збиратися таємно

18 Березня 2013, 19:29

"У засобах масових інформацій була розповсюджена інформація щодо нібито закритого засідання Кабінету Міністрів. Уряд взагалі не проводить закритих засідань. Вони відбуваються відкрито, про що постійно інформується громадськість, засоби масової інформації ", – заявила Лукаш.

"18 березня було заплановане традиційне засідання Кабінету Міністрів, яке відбувається щопонеділка. Через об’єктивні обставини розгляд всіх без винятку винесених на нього питань відбудеться на черговому засіданні у середу, 20 березня", – додала вона.

Міністр зазначила, що "всі рішення Кабміну, які приймаються по понеділках, оприлюднюються на урядовому веб-порталі як і ті, що приймаються на засіданнях у середу".

"Народні депутати, члени фракції ВО "Свобода", які телефоном повідомили про бажання прибути на сьогоднішнє засідання, були безперешкодно допущені та отримали порядок денний засідання", – запевнила Лукаш.

"Уряд зацікавлений у співпраці з Верховною Радою. Про це неодноразово наголошував прем’єр-міністр Микола Азаров. Останнім часом прийнято низку рішень щодо активізації цієї роботи. Вона й надалі буде прозорою і публічною", – йдеться у заяві.

"Сподіваємося, що цьому сприятиме й участь народних депутатів в засіданнях уряду", – підсумувала Лукаш.

Нагадаємо, раніше народний депутат від «Свободи» Олександр Аронець оприлюднив копію порядку денного засідання уряду, яке мало відбутись 18 березня.

Як повідомлялось, лідер ВО "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що 18 березня на засіданні уряд має намір розподілити по областях більше п’яти мільярдів гривень.

У свою чергу перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, який присутній на погоджувальній раді, заперечив цю інформацію лідера "Свободи". "Кабінет міністрів сьогодні не проводить ніякого засідання. Жодні питання не обговорюються. Це неправда", – сказав він.