У Житомирі намагалися спалити опудало “комуністичної гідри”

10 Березня 2013, 22:41

Так, зазначається, що в цей день у місті відбулося два заходи – мітинг прихильників КПУ на Соборному Майдані біля пам'ятника Леніну та марш націоналістів головними вулицями Житомира.

Комуністи присвятили свій захід захисту пам'ятників Леніну від спроб націоналістичних сил знести їх, націоналісти виступили з вимогою знищення символів комуністичного режиму, а також за перейменування вулиць.

Під час маршу націоналісти несли червоно-чорну символіку, вигукували гасло: Серп і молот – смерть і голод!, Слава нації – смерть ворогам і т.п.

Комуністи ж зібрали біля пам'ятника Леніну кілька сотень прихильників. Щоб уникнути масових заворушень між комуністами і націоналістами був виставлений кордон міліції, а за Будинком правосуддя знаходилися декілька автобусів з Беркутом.

Колона націоналістів впритул підійшла до учасників мітингу КПУ із символічним опудалом "комуністичної гідри" і намагалася його спалити біля підніжжя пам'ятника. Здійснити задумане націоналістам завадили правоохоронці й комуністи, які стали двома колонами і не підпустили їх до пам'ятника.

Щоб уникнути зіткнень, міліція відтіснила націоналістів в сторону, і вони в супроводі правоохоронців обійшли Будинок правосуддя, а потім пройшли з протестними вигуками знову перед мітингуючими прихильниками КПУ.

Як повідомлялося, 15 лютого у місті Охтирка Сумської області місцеві свободівці разом з народним депутатом Ігорем Мірошниченком демонтували пам’ятник Владімірові Леніну.

Комуністи вимагали покарати свободівців, які демонтували пам’ятник.

6 березня у с. Воля-Задеревацька Стрийського району Львівській області невідомі пошкодили пам’ятник провідникові ОУН Степану Бандері і меморіальну таблицю, встановлену на території музею-садиби.

7 березня, приблизно о 2-й години ночі невідомі особи розбили меморіальну таблицю, а також намагалися знести пам’ятник Романові Шухевичу, який стоїть біля музею генерал-хорунжого УПА на вул. Білогорща у Львові.