На Голанських висотах захопили 20 миротворців ООН

7 Березня 2013, 01:49

"Сили ООН із спостереження за роз'єднанням повідомили про те, що приблизно 30 озброєних бойовиків зупинили та затримали групу з 20 миротворців", – уточнив Дель Буей.

За його словами, це сталося в районі спостережного пункту на лінії перемир'я між Сирією та Ізраїлем, який раніше був евакуйований через інтенсивні бої.

Місія ООН направила групу для розслідування обставин зникнення миротворців.

Бойовики, які захопили миротворців, звинуватили їх "в допомозі режиму Башара Асада та Ізраїлю".  Як випливає з відеозапису на  YouTube, вони належать до  угрупування "Бригади мучеників Ярмук". Бойовики заявляють, що не звільнять миротворців поки сирійські військовослужбовці не підуть з Джамли. "ООН допомагає слугам Асада повертатися у звільнені нами села", – заявив один з бойовиків.

Це вже другий подібний інцидент за останні дні – 26 лютого ООН повідомила про зникнення  одного миротворця зі складу місії на Голанських висотах.

Як відомо, міжнародні сили були розміщені на Голанських висотах в 1974 році після того, як було погоджено роз'єднання ізраїльських і сирійських військ. Станом на кінець 2012 року за дотриманням режиму припинення вогню на лінії перемир'я між Сирією та Ізраїлем слідкували 1013 військовослужбовці з Австрії, Хорватії, Індії, Японії та Філіппін.