Місцеві перевізники Київщини домоглися повернення на свої маршрути

28 Лютого 2013, 15:50

Чиновники визнали, що попередні результати конкурсу мали технічні помилки, а переможцю нарахували зайві бали.

За новими результатами, ліцензію подовжили місцевим маршрутникам – п'ятьом перевізникам з Вишневого та Боярки.

Крім того, через махінації звільнили начальника управління промисловості та транспорту Сергія Діденка.

"Я на сьогоднішній день можу зробити висновки, раз склалася така ситуація і зайшла компанія, яка не зареєстрована в нас, на Київщині. Мені доповідали, що вона викупила Білоцерківський автобусний парк, тому за це покараний начальник управління, за свої неправомірні дії, і він звільнений від займаної посади", – заявив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк.

Коментуючи причини відставки Діденка, губернатор наголосив: «Мені потрібні керівники, які захищають інтереси держави і громади, а не збурюють суспільство».

Як повідомлялося, 26 лютого автоперевізники, які працюють на кількох маршрутах у Київській області, відмовилися перевозити пасажирів з Боярки, Вишневого, Віти-Поштової, Гатного, Коцюбинського, Тарасівки, Софіївської та Петропавлівської Борщагівки та провели мітинг на Хрещатику та біля Генпрокуратури. Під час акції правоохоронці затримали одного з учасників акції перевізників.

Прокуратура Київської області розпочала перевірку законності проведення влітку 2012 року Київською облдержадміністрацією конкурсу, за яким виграв одеський перевізник.

Натомість губернатор Київщини запевнив, що одеське підприємство законно виграло конкурс на перевезення пасажирів в області. 

У свою чергу, автоперевізники тимчасово відновили роботу на приміських маршрутах.