Брат Луценка: європейські політики не розуміють, як з українською владою треба розмовляти

28 Лютого 2013, 09:26

«Засудження є засудження. Нікому там не солодко. Але в нас є надія, а він робить свою справу, до якої схильний. І я думаю, що ніхто не скаже, що його змогли зламати – ні психологічно, ні фізично. Хоча завдання на його фізичне знищення стояло. На щастя для мене, і на жаль для них, це не вдалося. Принаймні, на даний момент. Я його бачив останній раз 10 днів тому, в Чернігові. Як може почуватися людина, яка провела в тюрмі стільки років? Але принаймні психологічно – абсолютно впевнено і нормально», – сказав Сергій Луценко.

Він також прокоментував звернення керівників Моніторингової місії Європейського парламенту, колишніх президента Європарламенту Пата Кокса і президента Польщі Александра Квасневського, до Президента України Віктора Януковича з проханням помилувати Юрія Луценка.

«Вони думають, як допомогти, за що ми щиро їм вдячні. Але з нашою владою так не розмовляють. Вони європейці, вони не розуміють, як з нашою владою треба спілкуватися. Те, що його звільнять, вже стільки разів заявляли… Я ніколи не був забобонним, але в даному випадку не хочу коментувати. Будемо сподіватися!» – сказав Сергій Луценко.

Як повідомлялось, 27 лютого колишній президент Польщі, а нині член спостережної місії Європарламенту в Україні Александр Квасневський повідомляв у середу, що місія просила Януковича помилувати Луценка, аргументуючи пропозицію тим, що колишній міністр уже відбув половину терміну і його справа не настільки серйозна.
 
Нагадаємо, Gazeta Wyborcza з посиланням на власні джерела повідомляла, що Янукович під час зустрічі з главами Польщі та Словаччини Броніславом Коморовським та Іваном Гашпаровичем 21 лютого в польському місті Вісла пообіцяв покращити умови утримання Тимошенко і звільнити Луценка.

Сам екс-глава МВС не збирається просити про помилування у Януковича