У Кличка не збираються йти до Азарова слухати його чергові обіцянки

26 Лютого 2013, 16:11

У партії Кличка пояснюють, що уряд Азарова проігнорував неодноразові вимоги УДАРу та інших опозиційних сил, прийти у парламент та відзвітувати про зроблене, а точніше про незроблене, а  тепер, на завтрашньому засіданні кабміну урядовці збираються презентувати програму своєї подальшої діяльності.

«Діяльність уряду Партії регіонів не відповідала жодним європейським стандартам – ні за своїм змістом, ні за формою, а тому немає жодних підстав сподіватися на зміну практики урядування саме зараз. Адже останні три роки у житті нашої країни це роки зовнішньополітичних провалів, стабільного погіршення рівня життя людей, розкладу судової та правоохоронної систем, час нахабного грабунку і утвердження політичної корупції як стилю управління державою», – йдеться у повідомленні.

В УДАРі переконані, що державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, яку уряд вирішив презентувати, є переважно переліком декларацій, а не планом конкретних дій. Крім того, сам факт її розробки у такому вигляді свідчить, що уряд Азарова практично визнає, що обіцяні реформи були провалені і зараз потрібно починати мало не з нуля.

«Цей уряд звик діяти орієнтуючись лише на побажання президента та олігархів. У такому режимі зробити щось справді корисне для людей неможливо. Ми вимагаємо від прем’єр-міністра прийти у парламент і прозвітувати про три роки роботи. Лише після відкритого громадського, а не кулуарного обговорення попередньої діяльності та відповідальності урядовців буде шанс вийти на вироблення реальної програми розвитку економіки в інтересах людей. Але нинішній уряд у такому форматі працювати не вміє і не хоче. Тому він заслуговує одного – відставки через провальні результати роботи», – йдеться у повідомлені.

Як повідомлялось, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв, що опозиція завтра візьме участь у розширеному засіданні Кабміну, де спробує ознайомити міністрів зі своїм баченням розвитку країни.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що опозиціонери ініціюватимуть створення міжфракційної комісії "Україна-ЄС", яка буде займатися підготовкою законодавства, яке необхідне Україні для підписання Угоди про політичну асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі.