У Львові річницю Януковича відзначили флеш-мобами з яйцями та мильними бульбашками

25 Лютого 2013, 17:37

Акцію "Розстріляй режим яйцями"  влаштували активісти "Народного руху". У парку навпроти обласної держадміністрації близько 30 молодих людей поставили двометрову рогатку, і впродовж кількох хвилин обстрілювали карикатурне зображення президента яйцями.

Організатори кажуть – цією акцією молодь хотіла продемонструвати негативне ставлення до нинішньої влади. "Мета дуже проста: хоч таким чином розстріляти цей тоталітарний режим, який зараз є в Україні. Для нас це горе і печаль, тому що три роки, як ми в Україні маємо режим, який не хоче дбати про Україну, про українців", – розповів учасник акції Андрій Ковальський.

У центрі Львова – на площі Ринок активісти львівського осередку «Батьківщина» провели флеш-моб з театралізованим дійством. Чоловік з портретом Віктора Януковича сидів на золотому унітазі, роздаючи перехожим порожні обгортки від цукерок, та надуваючи мильні бульбашки, які символізували його невиконані обіцянки.

Іншим персонажем дійства був театралізований Микола Азаров, який також роздавав «обіцянки», розмовляючи при цьому характерним суржиком.

Перехожим також роздавали листівки «17 миттєвостей Віктора Януковича», в яких вказувалися 17 найголовнішних невиконаних передвиборчих обіцянок чинного президента України.

Також на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку театралізоване дійство «Фьодорич, час прощатися» організували молодіжний осередок організацій «Сокіл» та  «Молодіжна Свобода».

Учасники зобразили, як "Микола Азаров", "Дмитро Табачник" і "Вадим Колесніченко" почергово приходять до "Віктора Януковича", просячи в нього грошей, на що президент щоразу погоджується. Натомість коли до нього приходять українські селяни, він у грубій формі відмовляє. Флеш-моб закінчився тим, що" Януковича", "Азарова", "Табачника" і "Колесніченка", які сідають грати в карти, розганяють українські націоналісти.

Читайте також: "Народна любов" до Януковича: зіпсовані білборди, графіті з червоною цяткою і футболки з нецензурними написами

Як повідомлялось, у Києві під час акції протесту, присвячені третій річниці інавгурації Віктора Януковича, біля Адміністрації президента правоохоронці затримали 13 активістів – представників Коаліції учасників помаранчевої революції.  Акція тривала всього 5 хвилин.