Київське метро за три дні може залишитись без електрики через борги

25 Лютого 2013, 15:53

Згідно із повідомленням, станом на 25 лютого, оперативний борг «Київського метрополітену» становить 8,5 млн грн.

«Компанія веде постійну роботу з боржниками, вдаючись до вимушеного відключення електроенергії у тих випадках, коли оплата здійснюється несвоєчасно та призводить до накопичення боргів», – пояснюють у «Київенерго».

В компанії наголошують, що згідно із Правилами користування електроенергією (постанова НКРЕ №28 від 31.07.1996) та чинними договірними відносинами між енергопостачальником та споживачами-юрособами оплата за електроенергію повинна здійснюватися або у вигляді передоплати, або після завершення розрахункового періоду, тобто за минулий місяць.

«У зв'язку з тим, що чимало юросіб мають заборгованість понад місяць, компанія вимушена вдатися до припинення безоплатного споживання електроенергії такими боржниками», – заявляють у «Київенерго».

Прес-служба компанії зазначає, що попередження про відключення, згідно з ПКЕЕ, компанія направляє споживачам-боржникам мінімум за 3 робочі дні до запланованого дня відключення.

«У випадку, якщо споживач з об'єктивних причин не в змозі відразу погасити борг, що накопичився, він може звернутися до «Київенерго» з проханням реструктуризувати його або узгодити графік погашення заборгованості», – додають у компанії.

Як відомо, 72,33% акцій «Київенерго» належать енергохолдингу «ДТЕК» олігарха Ріната Ахметова.