Бажаючим поставити запитання Януковичу радили “гуляти”, погрожували поламати ноги та вимагали меддовідки

22 Лютого 2013, 16:25

Так, у селі Пникут, що на Львівщині, чоловіки міцної статури в цивільному напали на журналістку газети «Експрес», яка намагалася потрапити у будинок сімейного типу, в якому відбувалося пряме включення «Діалогу з країною».

Чоловіки схопили журналістку під руки, і, незважаючи на її протести, фізично вивели з території будинку.

Сам будинок сімейного типу і його територія перебували в оточенні понад п'ятнадцяти правоохоронців та людей в цивільному. 

Водночас, у журналістів кількох одеських видань, які намагалися пройти на територію дитячого садка №195 в Одесі, де мав відбутися телеміст «Діалог з країною», вимагали медичні книжки.

За словами очевидців, журналістів зустріла жінка, яка представилася  медсестрою цього дитсадка, і зазначила, що всі присутні на території прийшли з медичними книжками, але, скільки людей зараз там перебуває, сказати не могла.

Кореспондент видання «Взгляд из Одессы» Ігор Столяров розповів, що заступник начальника Головного управління МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі, який прибув на місце, заявив йому, що в дитячому садочку зараз карантин, тому потрібно піти до поліклініки, щоб узяти довідку.

«Тоді вас пустять», – запевнив він.

У свою чергу, журналіст запитав: «Карантин оголошено, щоб звідти не розповсюджувалася зараза?».

На що міліціонер відповів: «Ні, щоб туди не прорвалися…».

Біля дитячого садочка перебувало близько 100 міліціонерів. Вони стояли уздовж огорожі, а частина (спецпідрозділу «Беркут») – в автобусах. Співробітники міліції нікого не підпускали до будівлі, не даючи пройти навіть мешканцям довколишніх житлових будинків, літнім людям, примушуючи їх йти в обхід. Безпосередньо у дитсадок впустили тільки тих, у кого були спеціальні запрошення.

Водночас, громадському активісту Андрію Скіпальському, який прийшов на Майдан у Києві на «діалог» з Януковичем обіцяли поламати ноги. Все тому, що він спробував запитати про долю Біличанського лісу, який наразі розкрадений чиновниками.

«Я спробував підібратися до ведучого і поставити своє запитання. Мене почали відштовхувати молодики в чорних шапках і куртках. Відтіснили з першого ряду. Почали за мною бігати і «охороняти». Коли я спробував таки прорватися – до мене знову підійшли хлопці і прошепотіли «Відійди, бо ноги поламаємо», – розповів Скіпальський.

У свою чергу, відповідальному з питань зв’язків із громадськістю Київської міської організації ВО «Свобода» Олександрові Аронцю, який у прямому ефірі з Майдану заявив, що охорона не дає можливості простим громадянам задати запитання Януковичу, сказали, що «якщо хоче дихати, щоб гуляв».