Дорожники відзвітували Азарову, що за тиждень ліквідували половину ям на дорогах

22 Лютого 2013, 13:59

За даними Укравтодору, на 2 631 км основних доріг загального користування державного значення "ямковістю внаслідок зимових перепадів погоди було уражено 178 160 кв.м".

"Це вдвічі більше, ніж зазвичай після зими", – заявили в Укравтодорі.

Там запевняють, що станом на 20 лютого відновлено покриття на 1812 кілометрах дорожнього полотна і усунуто ямковість на 80 323 кв. м.

Найбільш ураженими були дороги Житомир – Чернівці, Ульяновка – Миколаїв, Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, Київ – Одеса, Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка, Дніпропетровськ – Миколаїв.

"На сьогодні ще необхідно провести ремонт на площі 97837 кв.м доріг або 55% виявлених ям. На деяких автошляхах обсяги невідремонтованих уражень залишаються поки що значними. Зокрема, на дорогі Київ – Суми – Юнаківка залишилося ліквідувати 84% ям, Житомир – Чернівці – на 81%, Одеса – Рені – на 80% площ", – йдеться у повідомленні.

Азаров доручив "прискорювати темпи дорожніх робіт, максимально використовувати періоди сприятливої погоди".

За даними Міністерства інфраструктури, загальна площа ям на автодорогах України складає 1,4 млн м². В «Укравтодорі» порахували, що 90% українських доріг потребують капітального ремонту.

Генпрокуратура запевняє, що протягом двох останніх років з 11 млрд грн на ремонт і будівництво доріг на тендерах вкрадено 114 млн.

Упродовж 2012 року правоохоронні органи порушили 37 кримінальних справ у сфері автодорожнього комплексу. 

Нагадаємо, у четвер водії влаштували флеш-моб біля Кабміну через погані дороги. У понеділок у Києві пройшла акція протесту "Я ненавиджу Укравтодор"