У Азарова дозволили приватизацію шести обленерго для “заможного суспільства”

19 Лютого 2013, 11:35

Документ, прийнятий Кабінетом Міністрів 18 лютого, погодили на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

У повідомленні сказано, що розпорядження дозволяє прийняти рішення про приватизацію 6 об'єктів паливно-енергетичного комплексу.

Зокрема, це стосується державних пакетів акцій ПАТ «Хмельницькобленерго», ПАТ «Миколаївобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго», ВАТ «Запоріжжяобленерго», АК «Харківобленерго», ВАТ «Черкасиобленерго».

«Рішення уряду дозволить приватизувати державні пакети акцій цих підприємств на конкурентних засадах та забезпечити надходження грошових коштів до державного бюджету»,   – йдеться у повідомленні департаменту.

Також у повідомленні зазначається, що приватизація пакетів акцій енергопостачальних підприємств забезпечить залучення в енергетичну галузь коштів приватних інвесторів, що дозволить здійснити реконструкцію та оновлення обладнання підприємств.

Держбюджет на 2013 рік передбачає надходження від приватизації держмайна в розмірі 10,9 млрд гривень

ФДМ планував виставити на продаж енергокомпанії в 2012 році, але переніс їх приватизацію у зв'язку з виборами Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Володимир Макуха заявляв про плани завершити приватизацію підприємств теплової генерації та обленерго до кінця 2013 року.

Як відомо, уряд готує масштабний продаж державного майна. Серед заборонених до приватизації Кабмін збереже менше 300 підприємств. Решта 1200 компаній будуть виключені зі списку – на торги виставлять ключові енергетичні підприємства, шахти і спиртзаводи.

Нагадаємо, у квітні минулого року компанія DTEK Holdings Limited (Кіпр) бізнесмена Ріната Ахметова придбала 50% акцій найбільшої в Україні енергопостачальної компанії "Дніпробленерго».

У лютому компанія "Луганське енергетичне об'єднання" (Луганськ), яку контролює російський бізнесмен Григоришин, придбала 50 % "Вінницяобленерго" за ціною 176,2 млн гривень.