Одного “грифонівця” госпіталізували після сутички у суді

13 Лютого 2013, 19:04

У міліції заявляють, що впродовж судового розгляду присутні народні обранці не зважали на численні зауваження судді і продовжували порушувати громадський порядок. Суддею було прийняте рішення про видалення із зали суду усіх присутніх крім учасників судового процесу та представників засобів масової інформації.

«Оскільки порушники порядку не реагували на вимоги судді, виконання даного рішення було покладено на працівників спеціального батальйону судової міліції «Грифон», в обов’язки яких входить саме забезпечення охорони громадського порядку у судових інстанціях», – йдеться у повідомленні.

У міліції заявляють, що під час виконання рішення суду, правоохоронці запропонували вийти народним обранцям самовільно, однак останні відмовилися.

«Натомість народні обранці почали безпідставно ображати правоохоронців та провокувати бійку. У результаті тисняви один з правоохоронців отримав тілесні ушкодження. Наразі його шпиталізовано до лікарняного закладу для надання медичної допомоги в умовах стаціонару», – йдеться у повідомленні.

При цьому у міліції запевняють, що «працівники спеціального батальйону судової міліції «Грифон» діяли в межах чинного законодавства без застосування заходів фізичного впливу». Заходи реагування працівників міліції на протиправні дії не обмежували депутатської недоторканості, оскільки вживалися за рішенням головуючого судді відповідно до норм чинного законодавства.

«Наголошуємо, що виконання рішення суду, згідно чинного законодавства, є безумовними як для працівників міліції так і всіх громадян, незалежно від їх статусу. Тож особи, які перешкоджають або заважають виконати таке рішення можуть бути притягнуті до відповідальності», – попереджують у столичній міліції.

Нагадаємо, сутичка між депутатами та "грифонівцями" сталася після того, суддя Оксана Царевич ухвалила рішення вивести із зали суду осіб, які не беруть участі у судовому засіданні, крім журналістів, і наказала спецпідрозділові «Грифон» вивести народних депутатів із приміщення.

Згодом у суд прибули бійці спецпідрозділу «Беркут» і депутатів таки вивели з суду.

Суд тим часом приступив до допиту свідка у справі про вбивство Євгена Щербаня.