Кличко поскаржився Пшонці на тиск на його соратників

13 Лютого 2013, 17:47

«Тільки що відбулася зустріч з генпрокурором Пшонкою, на якій ми проговорили ситуацію тиску на депутатів Ради, обшуку в приймальнях, усі документи ми підготували, я передав їх генпрокурору… Ми всі ці дії пов'язуємо тільки з одним: політичний тиск на депутатів для того, щоб вони приєднувалися до парламентської більшості на чолі з Партією регіонів», – сказав він.

Зокрема, за словами Кличка, йдеться про тиск на депутатів УДАРу Ярослава Дубневича, Федора Негоя, Сергія Капліна і депутата-самовисуванця Валерія Мошенського.

На думку Кличка, таким чином Партія регіонів намагається сформувати більшість в парламенті і діє, керуючись безпосередніми вказівками президента Віктора Януковича.

Депутат зазначив, що тиск чиниться з боку прокуратури, Державної податкової служби та міліції.

Кличко повідомив, що Пшонка пообіцяв протягом 10 днів, максимум 2 тижнів, розібратися в ситуації і поінформувати УДАР.

За словами голови фракції, УДАР використовує всі законні способи для захисту депутатів.

Нагадаємо, зокрема, на адресу приймальні депутата від партії УДАР Сергія Капліна у Полтаві надійшов лист з погрозами. Міліція відкрила кримінальне провадження.

18 січня у громадську приймальню Ярослава Дубневича увірвались бійці спецпідрозділу «Альфа». На запитання, які процесуальні дії вони проводять, силовики відповіли, що розшукують підприємство, до якого свого часу мав стосунок Дубневич.

Пізніше СБУ заперечувала інформацію про блокування приймальні депутата.

А сьогодні в офісі позафракційного депутата Валерія Мошенського проводився обшук