Опозиціонер: кнопкодавство стало механізмом обкрадання владою країни

9 Лютого 2013, 13:01

«Якщо нам закидають, що через блокування роботи парламенту безцільно витрачаються гроші громадян, то насправді це не так, країна їх економить. Адже вартість кнопкодавства – десятки мільярдів і тому не треба на блокуванні парламенту заради дотримання закону, чого вимагає опозиція, піаритися», – заявив Грицекно представникам провладної більшості.

Він зауважив, з одного боку регіолнали говорять, що не сприймають піар, але тут же виходять до прес-поінту Верховної Ради і говорять, що з барського плеча віддадуть мільйони дитячим будинкам.

«Це нечесно, адже 30% бюджету щомісяця розкрадається, тому замість економити копійки, краще не крадіть в уряді», – закликав Гриценко.

Він також нагадав, що неодноразово піднімав питання фінансових оборудок «Лівелли», «вишок Бойка», списання боргів олігархам.

«На це ви на даєте відповіді, але у нас залишаються документи, і вам доведеться ці гроші повернути, бо вони крадені. Так само на наступний день, коли Янукович перестане бути президентом, він сам принесе ключі від Межигір’я, адже державний службовець по життю він не міг заробити мільйонів на таке житло», – підсумував Гриценко.

Як повідомлялось, лідер фракції Партія регіонів Олександр Єфремов вважає, що через блокування парламенту опозицією, яка вимагає персонального голосування провладної більшості, влада не має змогу вирішувати поточні проблеми.

«Це не демократія, це вже диктатура», – зазначив регіонал.

Раніше представник фракції Партії регіонів, народний депутат Володимир Олійник заявив, що 19 лютого у регіоналів «буде моральне право фізично розблокувати парламент».

Відповідаючи на запитання журналістів, що значить фізично розблокувати президію парламенту, Олійник відповів: "Зам'яти".

Нагадаємо, "Батьківщина", "Свобода" і УДАР блокують роботу парламенту з 5 лютого, вимагаючи забезпечення персонального голосування депутатів.

Спікер Володимир Рибак прогнозує, що Рада запрацює 19 лютого