Азаров заднім числом намагається легалізувати незаконні кадрові рішення Януковича

9 Лютого 2013, 12:39

За його словами, Азаров аргументує свою ініціативу тим, що у зв’язку з рішенням президента України щодо введення посад віце-прем’єр-міністрів, які не очолюють міністерства, та міністра Кабінету Міністрів, виникла необхідність внесення змін до Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

«Зазначений законопроект є фактичним визнанням того, що дії президента є незаконними, і їх тепер намагаються узаконити заднім числом. Янукович вже порушив закон, а Кабмін намаг ається прикрити ці порушення та виправдати його дії. Це справжня ганьба для президента. Адже хто-хто, а гарант повинен діяти суворо в законодавчому колі, а не роздувати штат міністрів, витрачаючи бюджетні гроші на зарплати «своїм» людям. Схоже, у Януковича не залишилося аргументів для власної команди, ніж посади, яких треба все більше і більше», – зазначив Бригинець.

Він переконаний, що опозиція повинна виявити принциповість та наполягати на створенні спеціальної слідчої комісії для виявлення порушення норм чинного законодавства Януковичем.

Як пдомлялось, 24 грудня було призначено новий уряд. Міністром Кабінету міністрів стала член Партії регіонів Олена Лукаш, віце-прем'єр-міністрами стали Юрій Бойко та Олександр Вілкул, а першим віце-прем'єром призначено колишнього голову Національного банку Сергія Арбузова.