У ЄБРР заявляють, що українська влада ускладнює діяльність іноземних інвесторів в Україні

8 Лютого 2013, 10:43

Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Коммерсанть-Украина».

«Ми завжди говорили про взаємозв'язок зростання економіки і хорошого інвестиційного клімату. Інвестори переглядають своє ставлення до нових для себе ринків, особливо якщо це країни, що розвиваються. В даному випадку ЄБРР являє собою міст між інвесторами та українською владою. Ми працюємо в Україні вже давно і постійно отримуємо сигнали від наших клієнтів про складнощі, з якими вони стикаються, реалізуючи свої проекти. Це пов'язано і з невиконанням законів органами влади, і з виборчим підходом до контролю над бізнесом, і з багатьма іншими», – заявив він.

«У 2012 році ці сигнали настільки почастішали, що ми побачили: багато наших партнерів вже просто не здатні працювати в нинішніх умовах. І ми не могли не втрутитися. Нинішній візит президента ЄБРР хороший тим, що в Україні нещодавно було призначено новий уряд, тому у нас більше надій, що наші рекомендації будуть почуті», – додав він.

Нагадаємо, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Сергій Мамедов заявив, що у 2013 році Україні не варто очікувати значного притоку інвестицій з Європи через кризу. 

В останньому звіті Багатосторонньої агенції з гарантій інвестицій Світового Банку у грудні минулого року йшлося, що в Україну інвестують близько 12% міжнародних компаній, що менше, ніж кількість інвесторів в Мексиці, В’єтнамі, Малайзії й Таїланді та є 15-м місцем з 32 країн.