Міноборони анонсувало останній призов в армію

7 Лютого 2013, 17:20

"Передбачається восени 2013 року здійснити "крайній" заклик на строкову військову службу і здійснити перехід вітчизняної армії на комплектування за контрактом. Тому, за нашими прогнозами, уже восени 2014 року звільняться в запас останні строковики", – цитує прес-служба начальника Генерального штабу-головнокомандувача Збройних сил Володимира Замана.

З його слів, перехід у 2014 році на контрактну армію викликаний неможливістю якісно підготувати солдата за 1 рік служби.

"Розглядалося кілька варіантів: повернення дворічного строку строкової військової служби, що, до речі, сьогодні серйозно розглядають наші російські колеги, або переходити на контрактну службу, що, власне, і вибрали", – зауважує Замана.

Він наголошує на безперспективності рішення про збільшення часу служби строковиків до 2 років.

Нагадаємо, раніше Міноборони заявило про намір призупинити призов до армії у 2013.

У травні 2012 року Міністерство оборони заявляло про намір у 2014 році перейти на формування особового складу Збройних сил виключно на підставі контракту.

Як відомо, в пункті 6 передвиборної програми президента Віктора Януковича 2010 року було записано: «Гарантую перехід на контрактну армію з 2011 року».