Тимошенко вимагає допиту свідків у справі Щербаня за її особистої присутності у суді

7 Лютого 2013, 12:15

«З урахуванням грубого порушення судом зазначених мною вимог чинного національного і міжнародного законодавства, також мого права бути присутньою на допитах свідків, керуючись ч.2 ст. 232 Кримінального процесуального кодексу України, заперечую проти здійснення досудового розслідування, в тому числі допиту свідків, під час якого я буду перебувати дистанційно. Вимагаю припинити порушення моїх прав на захист, вимагаю проводити допит свідків виключно за моєю особистою присутністю у залі судових засідань і заявляю про своє бажання брати особисту участь у допиті всіх так званих свідків, яких захоче допитати у судовому засіданні сторона обвинувачення», – йдеться у клопотанні Тимошенко.

Сас підкреслив, що Тимошенко також вимагає повідомляти її про проведення допитів свідків у встановлений законом термін – за три доби до початку.

Як повідомлялось, раніше Державна пенітенціарна служба заявила, що Юлія Тимошенко відмовилась брати участь у судовому засіданні у справі про вбивстов народного депутата Євгена Щербаня.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва переніс на 7 лютого проведення слідчих дій за участю Юлії Тимошенко, зокрема допиту свідка, у кримінальній справі про вбивство у 1996 році. 

Адвокат Сергій Власенко заявив, що його підзахисній важко готувати захист, не знаючи прізвище свідка.

Раніше один з лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов, коментуючи інформацію про допит невідомого свідка у справі Щербаня, заявив, що Генпрокуратура збирається долучити до "справи Щербаня" свідчення так званих "професійних свідків".