УДАР звинувачує Герегу у рейдерському захопленні Київради

7 Лютого 2013, 11:14

«Вхід до зали заблокувала охорона Київради, яка намагалася не допустити на засідання громадських активістів, що змогли потрапити в приміщення міськради. Разом з тим, охорона не пустила журналістів, депутатів і їх помічників без жодних пояснень. У сесійній залі переважно перебувають депутати від провладної більшості», – йдеться у повідомленні.

В УДАРі заявляють про «рейдерське захоплення будівлі Київради Галиною Герегою і провладною більшістю».

«Вони перешкоджають діяльності народних депутатів і депутатів від УДАРу. Ми викликали міліцію і будемо звертатися до прокуратури з приводу перешкоджання діяльності народним депутатам», – наголосив депутат Київради від УДАРу  Олексій Давиденко.

У повідомленні зазначають, що жоден депутат від фракції «УДАР», а також народні депутати Наталія Новак, Марія Іонова, Ярослав Гінка, Ярослав Дубневич, Сергій Аверченко і Валерій Карпунцов не змогли  потрапити на сесію.

Прес-служба додає, що на цей час народні де депутати від УДАРу  перебувають у голови КМДА Олександра Попова і з’ясовують, чому склалася така ситуація.

Як повідомлялося, активісти ВО «Свобода» та УДАРу сьогодні проривалися у зал Київради. Вони намагалися організувати зустріч із депутатами міськради і провести переговори щодо вимоги забезпечити доступ для киян на її засідання.

Через «невідомих осіб» у будівлі КМДА, Галина Герега перенесла засідання Київради.