ЄБРР не бачить обіцяного Азаровим поліпшення інвестиційного клімату

6 Лютого 2013, 01:15

Він заявив про готовність продовжувати інвестувати в проекти в Україні на тому самому рівні (приблизно 1 млрд євро на рік) за умови поліпшення інвестиційного клімату в країні.

«Погіршення інвестиційного клімату виявляється у корупції на всіх рівнях, діях податкових органів і митниці, неефективності роботи судової системи. Під час зустрічей з президентом і членами уряду України я виклав ці обставини, і уряд готовий працювати з нами… Ми хочемо створити незалежний орган для розгляду скарг наших клієнтів – інвесторів щодо дій влади, і критерієм поліпшення ситуації буде підвищення інтересу інвесторів до України», – сказав Чакрабарті. 

«Сьогодні я передам президентові конкретний список реформ», – додав він.

Президент банку підкреслив, що перспективними для ЄБРР є проекти фінансування агробізнесу і інфраструктури, в яких банк вже інтенсивно працює, а також проект з підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС, оскільки для України це питання є істотним, зважаючи на високу залежність від атомної енергетики, а у ЄБРР є досвід у цій сфері.

Нагадаємо, у понеділок прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті заявив, що в Україні проводиться велика робота з покращення інвестиційного клімату та подолання корупції.