Прем’єр Іспанії заперечує причетність до корупційного скандалу

2 Лютого 2013, 19:04

Скандал розгорівся в Іспанії після того, як ліволіберальна газета El Pais оприлюднила в четвер, 31 січня, інформацію про те, що крім офіційних зарплат верхівка консервативної партії нібито регулярно отримувала гроші від підприємців, головним чином, з будівельного сектора. Прокуратура Іспанії днем пізніше заявила, що у неї достатньо підстав для розслідування нової інформації про можливе незаконне фінансування партії і глава уряду може бути викликаний на допит.

"Я не отримував і не передавав незадекларовані кошти", – заявив Рахоєм.

Він заявив, що опублікує всі "звіти про прибутки і збитки, спадщині та іншу необхідну інформацію", щоб довести свою невинність.

Нагадаємо, національна судова палата Іспанії недавно заявила, що на швейцарському рахунку колишнього партійного скарбника Луїса Барсенаса накопичено 22 мільйони євро, походження яких невідоме. Розслідування його фінансової діяльності почалося ще в 2009 році. Тоді ж він був відсторонений від посади скарбника партії.

Народна партія, що прийшла до влади в кінці 2011 року, заперечує ведення "чорної бухгалтерії". Її представники заявили, що партійна фінансова звітність – "відкрита, єдина, прозора і ясна, регулярно надається у Рахункову палату". Перед будівлею партії в Мадриді в п'ятницю вдень зібралися невдоволені, що скандували "У відставку!" Скандал розгорівся на тлі пережитої країною серйозної економічної кризи, рівень безробіття сягнув 26% працездатного населення.