У столиці Болгарії пам’ятник Радянській армії розмалювали в кольори національного прапора

1 Лютого 2013, 18:55

"Обличчя трьох солдатів покрили білою, зеленою і червоною фарбою, що символізує кольори болгарського прапора. Також розфарбовано двигун літака, який зображено на іншому боці монумента", – зазначається в повідомленні.

Кілька днів тому організація громадян "За знесення пам'ятника" закликала усіх його супротивників зібратися "перед монументом, спорудженим на честь радянської окупації Болгарії, яка вже декілька десятиліть ганебно називається звільненням".

Сотні людей відгукнулися на цей заклик і провели біля  вже розмальованого пам'ятника мовчазний протест.

Варто відзначити, що це вже не перший випадок розфарбовування пам'ятника Радянській армії в Софії. В кольори національного прапору Болгарії пам’ятник розфарбували у травні 2012 року. У серпні на знак підтримки російської групи Pussy Riot на голови скульптур пам'ятника одягнули різнокольорові балаклави.

Окрім того, у червні 2011 року статуї радянських бійців і болгарських партизан були розмальовані як герої американських коміксів – Супермена,Джокера та Санта-Клауса. Радянський прапор було перетворено на зоряно-смугастий американський, а під усією композицією з'явився напис: "У ногу з часом".

Влада Болгарії, незважаючи на жорсткі ноти посольства РФ у Софії, не змогла жодного разу затримати і покарати тих, хто збиткується над монументом.

Читайте також Таки закордон: у Болгарії борються європейське і проросійське начало