Американці підтвердили, що продали “Київобленерго” і “Рівнеобленерго” росіянам

1 Лютого 2013, 17:13

"Згідно з домовленістю сторін, AES продасть 89,12% акцій ПАТ "AES  Київобленерго", яке обслуговує 881 тис. споживачів Київської області, та 84,56% акцій ПАТ "AES  Рівнеобленерго", яке обслуговує 412 тис. споживачів Рівненської області", – сказано в повідомленні.

За словами виконавчого віце-президента і головного фінансового директора корпорації AES Тома О'Фінлі, рішення ухвалене у зв'язку з прагненням корпорації до виходу з ринків, розвиток яких не входить в її стратегічні плани.

У корпорації вказують, що операція буде завершена і офіційно оформлена після отримання дозволу з боку відповідних державних регуляторних органів, тому може тривати від декількох місяців до півроку.

Також підкреслюється, що очікувана зміна власників "AES Київобленерго" та "AES Рівнеенерго" на їх функціонуванні не відобразиться.

Як повідомлялось,  25 січня дочірня компанія міжнародної енергетичної корпорації AES "AES Україна" спростувала інформацію про домовленості з групою VS Energy про продаж акцій "Київобленерго" та "Рівнеенерго".

На даний момент 89,12% " AES Київобленерго" та 84,56% "AES Рівнеенерго" контролює нідерландська компанія AES Washington Holdings BV, що входить до AES Сorporation.

Групі VS Energy належить ряд українських обленерго, вона підконтрольна російському підприємцеві і політику Алєксандру Бабакову.

Наприкінці грудня прем'єр-міністр Микола Азаров розкритикував роботу "AES Київобленерго"  і попередив про можливість позбавлення ліцензії.