У Кличка побоюються, що завчасне визначення єдиного кандидата у президенти пересварить опозицію

1 Лютого 2013, 09:59

"З одного боку, що раніше вирішити це питання, то зрозуміліше, начебто, є визначеність. Але, давайте не кривити душею, воно буде роз’єднувати. Буде грати на ревнощах не лише політичних босів, а й виборців тієї чи іншої політичної сили. Воно не буде сприяти позитивному результату", – зазначив він.

А депутат "Батьківщини" Сергій Соболєв вважає, що визначитися з єдиним кандидатом ще до початку виборчої кампанії – це найкращий варіант.

Водночас, за його словами, процес узгодження ускладнений тим, що найбільш перспективний кандидат від опозиції – Юлія Тимошенко ув’язнена.

"Всі шанси для того, щоб Юлія Тимошенко брала участь у наступних президентських виборах, без сумніву, є. Ці шанси нам дає і розвиток загальної ситуації в країні, і те, що Віктор Янукович і його команда повністю дискредитували себе корупційними схемами та жадобою до наживи, яку вони демонструють", – сказав Соболєв.

Втім, представники парламентських опозиційних партій сходяться на тому, що їм найлегше буде домовитися про спільну підтримку того кандидата, який стане опонентом представника влади у другому турі.

Нагадаємо, що раніше об'єднана опозиція висунула Юлію Тимошенко єдиним кандидатом на президентських виборах 2015 року.

Тоді ж лідер «Свободи» Тягнибок заявив, що у партії не виключають можливості висунення єдиного кандидата на президентських виборах.

Пізніше він заявив, що опозиція має визначатися з єдиним кандидатом на пост президента у другому турі виборів.

У свою чергу Яценюк вважає, що самостійне балотування окремих кандидатів на президентських виборах 2015 року закінчиться програшем.

Позиція УДАРу щодо майбутніх президентських виборів полягала у тому, що єдиним кандидатом від демократичних сил має бути та людина, яка реально зможе перемогти Януковича.