У Світовому банку заявили про понад 600 випадків корупції під час виконання своїх програм

31 Січня 2013, 01:55

"Відповідні підрозділи банку повинні вивчити отримані дані і зробити висновки, які дозволять скоротити ризики і гарантувати прийняття правильних рішень у майбутньому", – зазначив Джим Ен Кім.

При цьому президент Світового банку визнав, що "вдається виявити не всі випадки неохайності" під час реалізації проектів фінінституту.

Джим Ен Кім зазначив, що, згідно зі статисткою держави, які розвиваються, щорічно втрачають через корупцію від 20 до 40 млрд доларів.

Президент банку також виділив декілька напрямків, які вважає йому ключовими в боротьбі з подібними злочинами. Це, зокрема, "підтримка прозорої політики в різних країнах, прагнення до більш ефективного контролю над існуючими ризиками і більш системний підхід до вирішення існуючих завдань".

Президент банку не називав країни, в яких стикаються з проблемою нецільового витрачання коштів. Було названо лише один проект в Бангладеш, який банку довелося згорнути через "недостатньо чіткі заходи, вжиті місцевою владою для подолання проявів корупції".

Нагадаємо, станом на грудень 2012 року Міністерство юстиції нарахувало майже 6 тисяч українських корупціонерів.