Алла Лазарева головна редакторка «The Ukrainian Week, Edition Francaise», керівниця напрямку іномовлення, власна кореспондентка «Тижня» у Парижі

Теличенко: Ми добиватимемось покарання замовників вбивства Гонгадзе

29 Січня 2013, 15:59

«Я ще не говорила з Мирославою Гонгадзе, яку представляю, але попередньо ми узгодили, що будемо, швидше за все, оскаржувати вирок Олексію Пукачу, який сьогодні було виголошено в Печерському суді. Ми не згоджуємося з твердженням, ніби провину Пукача було повністю доведено. Погоджуємося з визначенням найвищої міри відповідальності — довічного ув’язнення. Вважаємо, що помилкою слідства є те, що єдиним мотивом злочину названо кар’єрні міркування колишнього генерала міліції, і зовсім не вказано таку кваліфікуючу ознаку, як замовлення вбивства», – пояснила Теличенко.

Вона також додала, що спільно з вдовою Георгія Гонгадзе вимагатиме поновлення справи проти Юрія Кравченка, яке було виділене раніше в окреме впровадження.

«У вироку не названі прізвища гіпотетичних замовників. Але сам Пукач після виголошення вироку сказав, що буде тоді щасливим, коли біля нього на лаві підсудних сядуть Кучма й Литвин», – сказала адвокат.

Як пояснила Теличенко, «справа про замовників убивства Гонгадзе формально не закрита і до неї треба повернутися».

Нагадаємо, сьогодні колишнього начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.