Шуфрич звинуватив міністра енергетики у здирництві

28 Січня 2013, 10:50

"Шуфрич на нараді в Кабміні підняв реальний шум. Він звинуватив міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького в незаконному призупиненні ліцензії нафтогазової компанії "Нафтогазвидобування" і здирництві 30% частки підприємства за поновлення ліцензії", – написав Бригинець.

"Багато чув про такі справи ПР і її чиновників, знав, що це стосується не лише "чужих", але і своїх… по-перше, це означає, що жадібність "сім'ї" зашкалює … по-друге, це означає, що у депутатів-регіоналів немає іншого шляху, окрім як хотіти перемоги опозицію…. І найголовніше – у ПР немає на кого покластися", – додав Бригинець.

Він не виключає, що Шуфрич може не залишитися з Парією регіонів, а "влаштувати демарш".

Як відомо, Держслужба геології і надр наказом №565 від 22 листопада 2012 року припинила дію спеціальних дозволів "Нафтогазвидобування", що стосуються розробки Семиренківського і Мачухського газоконденсатних родовищ.

У січні 2013 р. "Нафтогазвидобубування" оскаржило цей наказ в Окружному адміністративному суді Києва, який в забезпечення позову відновив дії ліцензій. Засідання суду по суті призначено на 28 січня.

ПРАТ "Нафтогазвидобування" – найбільше приватне підприємство, яке видобуває газ в Україні.

За інформацією ЗМІ, компанію контролюють народні депутати Нестор Шуфрич і Микола Рудьковський (обидва – фракція Партії регіонів). Частка підприємства у видобутку газу приватними компаніями на 2010 рік становить 30,5%.

Нагадаємо, 3 лютого 2012 зник Олег Семінський, багаторічний керівник компанії, зараз він у розшуку. Слідство за рік так і не з'ясувало, чому зник керівник підприємства.

У цей же період у пресі не раз з'являлася інформація про рейдерське захоплення компанії.