Кожара щодо короткого візиту Януковича у Давос: У мене немає думки з цього приводу

25 Січня 2013, 16:44

«Я ж – не президент, питання до президента. У мене немає з цього приводу думки і не може її бути. У президента є свій графік роботи, і він його дотримується. Для того, щоби презентувати Україну на сьогоднішньому ланчі, якраз і уповноважені віце-прем’єр Бойко і міністр закордонних справ Кожара», – зазначив він, відповідаючи на прохання прокоментувати припущення, що президентові просто набридло на таких заходах публічно відповідати щодо справ в Україні з приводу Тимошенко і Луценка.

У свою чергу колишній верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єр Солана висловив свою думку з цього приводу.

«Треба знати причину, чому він зараз не тут. Я не знаю. Якщо це політичні причини, то це – помилка. Тут зараз збирається багато людей. Це можливість звернутися до широкого кола людей і країн, які тут представлені. Нічого, якщо він працює чи хворий, але якщо це політичне рішення, я думаю це не дуже мудро», – заявив він.

Як повідомлялося раніше, Янукович проігнорував Український ланч у Давосі, організатором якого виступив Фонд Віктора Пінчука і група EastOne.