Кармазін: судді не можуть їсти і спати після розмов з Портновим

18 Січня 2013, 15:36

Про це пише на своїй сторінці в Facebook колишній депутат Юрій Кармазін, коментуючи звільнення Портнова, передає ЛІГАБізнесІнформ.

«Він не перестав бути членом Вищої ради юстиції, не перестав бути радником президента … Всі судді тремтять, коли він дзвонить. У мене були розмови з декількома суддями, які говорили, що коли з ним говорили, то потім навіть ні їсти, ні спати не могли», – пише Кармазін, відзначаючи, що Портнов «програв кілька важливих матчів», але вплив ще не втратив.

Говорячи про причини такого рішення, політик зазначив, що президенту «набридли доповіді, в яких все класно в судовій системі, а в Європі програються справи».

«Спайка, яка існує між Лавриновичем, як міністром юстиції, і Портновим, як керівником головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента, така, що стала відомою навіть в Європі, а результативність не є такою, яку очікував президент», – зазначив екс-депутат.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович звільнив Портнова з посади свого радника – керівника головного управління з питань судоустрою адміністрації президента. Іншим своїм указом Янукович призначив Портнова радником президента.

За словами глави АП Сергія Льовочкіна, Портнов буде курирувати весь круг питань реформування правоохоронних органів і органів юстиції. У сферу відповідальності Портнова увійде моніторинг процесу реформування кримінального судочинства у зв'язку з початком дії нового КПК, «імплементація якого знаходиться у сфері особливої ​​уваги глави держави».