Рада сьогодні знову спробує звільнити Арбузова і розійдеться на канікули

11 Січня 2013, 09:06

Парламент розгляне відповідні проекти постанов по керівництву НБУ 1199 і 1299 відразу після виступів депутатів з оголошеннями і заявами.

Далі запланований блок ратифікаційних законопроектів, які не були розглянуті на попередньому засіданні 10 січня.

Зокрема, проекти 0010 про ратифікацію Конвенції про міжнародне стягнення аліментів на дітей та інших форм сімейного утримання; 0009 про ратифікацію міжурядової угоди з Росією про співпрацю в сфері попередження надзвичайних ситуацій, пожеж і ліквідації їх наслідків у населених пунктах, в яких дислокуються об'єкти Чорноморського флоту Росії на території України.

Слідом за цим заплановано розгляд проектів постанов про призначення позачергових місцевих виборів і перейменування низки населених пунктів і затвердження календарного плану 2-ї сесії парламенту.

Практично в останню чергу планується розглянути законопроекти, невідкладного розгляду яких вимагали фракції ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода».

Першим в блоці цих законопроектів стоїть проект «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів з метою забезпечення міжнародно-правових зобов'язань України», який передбачає зміну редакції статті 365, за якою засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Пропонується встановлення кримінальної відповідальності за перевищення влади або службових повноважень тільки для співробітників правоохоронних органів.

Далі заплановано розгляд проектів про амністію в 2013 році 1206 і 1206-1, 4 проекти про заяву парламенту підтримки євроінтеграційного курсу України та закриття першої сесії.

Нагадаємо, 10 січня Верховній Раді не вистачило голосів для звільнення Сергія Арбузова з посади глави Національного банку України. Фракції «Батьківщина» і «Свобода» блокували роботу парламенту з вимогами включити до порядку денного низки законопроектів, що було виконано, і вони розблокували трибуну парламенту.